Träfönster - en klassiker

Alla våra träfönster är tillverkade av kvistfritt kärnvirke från furu som är lamellimmad och fingerskarvad. Vi nöjer oss inte enbart med snygg design utan kombinerar det med vårt kvalitetstänk. Med våra träfönster kan du få det millimeter anpassat och lackerat i valfri kulör utan att det tar längre tid. Det går även att få träfönstret laserat för att skapa en ännu tydligare träkänsla. Våra fönster är rötskyddsbehandlade och kommer med 5 år garanti. En del producenter kräver att man inom 2 år måste måla sitt fönster för att bibehålla garantin. På fönstren från Nordiska Fönster är det fem års riktig garanti, utan finstilt.

Aluminiumbekädda träfönster

I grunden är ett aluminiumbeklätt träfönster uppbyggt som ett riktigt träfönster. Mellan träkärnan och aluminiumet har man en luftspalt för att eventuell kondens ska kunna torka. Då det är två olika material som beter sig på olika sätt har aluminiumet fäst med clips på träet som gör det möjligt för de olika materialen att röra på sig vilket sker vid olika väderlekar och årstider. Aluminiumbeklätt träfönster är tillverkade av kvistfritt och kärnvirke furu karmarna är lamellimmade och fingerskarvade vilket skapar extra hög formstabilitet.

Våra fönster kan anpassas helt efter era önskemål oavsett om det gäller dimension, färgsättning eller spröjs.
Välj till dolda beslag för ytterligare längre livslängd men framför allt för ett mer estetiskt tilltalande fönster. Vi använder oss av kända varumärken så som ASSA, Spilka med flera för att säkerställa kvalitén.
Nordiska Fönster lämnar upp till 30 års garanti gällande röta på aluminiumbeklädda träfönster vilket ska göra ert val av fönster tryggt.

Vridfönster i trä